Publiceret

Månedens smagekasse – juli/august

Sommerkassen er selvfølgelig skabt til hedebølgen. Men den kunne næsten også hedde “nyhedskassen”. To af vinene har været udsolgt i halvandet år (Tete Nat og Tete Rosé blev ikke lavet i 2016), og de resterende vine er enten helt nye ideer fra vores vinbønder, eller helt ny vin (og land).
Sidste forår ventede vi utålmodigt på at få de nye årgange fra de fire vinvenner i les Tètes, for til sidst at få at vide, at både rosé og Tète Nat var blevet hældt i kloakken, og alligevel ikke ville blive lavet. Men det lykkedes med årgang 2017, og nu er begge kommet og lagt i sommersmagekassen.
Vi elsker helt lyse og lette rødvine, og nu har både Foradori og Ragnaie været i eksperimentalkælderen, og er kommet frem med to meget forskellige, men lige lette vine.
Ragnaie’s Miscelone er lavet på 60% Sangiovese og 40% hvide druer (Trebbiano, Malvasia, Albana) gæret sammen, og med en smule maceration carbonic.
Foradori’s Lezèr er ren Teroldego (som gårdens øvrige rødvine), men lavet med kun nogle få dages maceration. Hindbær og jordbær i massevis, i en (for Teroldego) helt transparent udgave.
Som så mange andre vinbønder i Loire har Vincent Caillé næsten intet produceret i 2016 og 2017. Mouton Noir er klassisk frisk Muscadet, men lavet på solidaritetsdruer fra områdets andre vinbønder.
Og så er de første vine kommet fra vores nye græske ven Dimitrios Kioutsoukis (Kamara Estate) i Thessaloniki. Det er i den grad vildt, og samtidig knivskarpt. Nimbus Albus er usvovlet light-orange Assyrtiko/Malagouzia. Grape, urter, macereret struktur og masser af syre.

Køb smagekassen her.

Juli/august-kassen indeholder:

2017 Tete Nat, les Tetes
2017 Mouton Noir, Muscadet, Vincent Caillé
2016 Nimbus Albus, Thessaloniki, Kamara
2017 Tete Rosé, les Tetes
2017 Lezèr, Trentino, Foradori
2017 Miscelone, Toscana, le Ragnaie

Pris kr. 800,-
(normalpris kr. 878,-)

Med venlig hilsen

Niche Vine

Tilbuddet gælder til den 31/8-18.
Der tages forbehold for udsolgte vare og trykfejl.