Publiceret

Månedens smagekasse – januar

Nyt år, ny måned og ny smagekasse – som i alle gode nytårstaler, står klichéerne i kø. Men der er faktisk nyheder i vores januarkasse: Der er helt ny hvidvin fra Etna, der er ny årgang af la Grange aux Belles Pineau d’Aunis (sidste årgang blev udsolgt på bare to uger) og så er der for første gang dessertvin i kassen. Og ikke bare en dessertvin, men moden Vendange Tardive fra mikroskopiske Laurent Barth i Alsace. Desuden er der halvgenial hvidvin fra Gascogne på den normalt ikke halvgeniale Colombard-drue, der er noget så usædvanligt, som mørk og tæt rødvin på den normalt lyse Grolleau og endelig en frisk og sprød hvidvin fra andendruen i Nantes – Folle Blanche.

En kasse med to hvide, to røde, en orange (light) og en sød. Prisen er som altid kr. 800,- inklusiv levering, og vi skænker alle 6 vine i butikken i dag fra kl. 14-19

Køb kassen her!


Kassen indeholder

2015 La part du Colibri, Domaine de Fay d’Homme (Vincent Caillé), Loire
100% Folle Blanche
Vincent er 5 generation på familiegården le Fay d’Homme, og overtog produktionen i 1986. Domainet råder over 25 hektar, som siden 2007 har været økologisk certificeret, og i dag er biodynamisk dyrket, så det oser af liv mellem parcellerne af Melon de Bourgogne, Folle Blanche, Abouriou, Côt og Gamay. Folle Blanche (eller lokalt Gros-Plant) kendetegnet ved høj syre og masser af grønne noter. En lille snert af sommer i en grå januar måned.

2017 Vain de Rû, Dominique Andiran, Gascogne
100% Colombard
Gascogne er en region bedst kendt for cognac og søde vine, og langt størstedelen af områdets producenter gror druer med tårnhøje høstudbytter og videresalg for øje. Dominique er tidligere skiinstruktør og i dag områdets nok vildest vinbonde, der både laver ekstreme oxidative vine og aromatiske hvidvine. Vain de Rû er en aromatisk og sprød vin, med masser af syre og lettere eksotiske noter. Vinen får en kort skindkontakt, for at få dybde og kompleksitet i den ellers neutrale Colombard, og så er høstudbyttet vel ca. 1/4 af standarden for området.

2017 Attia, Etnella – Davide Bentivegna, Etna
100% Chasselas di Passopisciaro
Davide laver vine fra den nordøstlige side fa vulkanen Etna, fra gamle stokke i alt fra 400-1000 meters højde. Attia (Siciliansk for ’til dig’) kommer fra 70 år gamle stokke af den for området atypiske drue Chasselas, får 1 dags maceration og ligger efterfølgende på ståltanke. Stilen er stringent, med en let orange note af tørrede abrikoser, varm jord og nødder.

2017 Brise d’Aunis, La Grange aux Belles, Loire
100% Pineau d’Aunis
Gutterne fra Grange aux Belles excellerer i at lave saftige, rene vine på de for området typiske druesorter. Her er det hipsterdruen Pineau d’Aunis der er under kærlig behandling, og vinen er fyldt med noter af hindbær, kirsebær, hvid peber og en delikat, næsten støvet tanninstruktur.

2015 Grolleau, Marie Thibault – Touraine – Loire
100% Grolleau
Marie begyndte at arbejde med vin i 2002, lavede sine første egne vine i 2004 og erhvervede sig først sine nuværende 3,5 hektar i Touraine i 2010. Her gror hun Chenin Blanc, Gamay, Côt og Grolleau på kalk og flint. Hendes Grolleau er vel noget af det mindst arketypiske Grolleau man kan forestille sig. Mørk og tæt, med jord og muld, mørke bær og tætte tanniner, og så langt fra industriudgaven, som man kan komme. Ingen sødmefuld jordbærsaft her.

2010 Gewurztraminer Marckrain Grand Cru, Laurent Barth, Alsace
100% Gewurztraminer
Vi har fundet nogle modne kasser af Laurent Barths lille genistreg på vores lager. Gewurztraminer er en ekstremt aromatisk drue med udpræget lychee, modenhed i munden og lav syre. I de store søde udgaver lagrer den rigtig godt, og smider med alderen lidt af de tunge druekarakteristika. Vendange Tardive betyder streng kontrol med sukkerindholdet, årligt reguleret høsttidspunkt og analyse af myndighederne inden frigivelse. Og det sidste betyder papirarbejde, og derfor står der ikke Vendange Tardive på Laurents vin.

Pris kr. 800,-
(normalpris kr. 945,-)