Adriano Adami

Adami laver frisk og perlende Prosecco

Adriano Adamis vingård ligger nord for Venedig nær Valdobbiadene, hvor Dolomitterne beskytter mod kolde vinde om vinteren, og den friske blæst fra Adriaterhavet i syd tager toppen af den værste hede om sommeren.

Adamis vinmarker marker ligger på stejle skråninger i op til 500 meter over havet. Vinstokkene vokser i et tyndt kalkholdigt jordlag lige oven på den stejle klippegrund. Området har et unikt mikroklima og en lang modningssæson, som er ideel til at modne sunde druer med den friske frugt, elegance og harmoni, der kendetegner de bedste mousserende vine på prosecco-druen.

De fine og vedholdende bobler i en Prosecco stammer fra vinens andengæring i tryktætte ståltanke. Gæringen varer mellem 30 og 45 dage. Adami gennemfører andengæringer mange gange om året for at sikre optimal friskhed, aroma og smag i sin mousserende vin. Stilen på gården hører til i den lidt sarte og forfinede del af spektret. Det er elegance fremfor frugtbomber, der produceres.

Adami laver omkring 700.000 flasker Prosecco med druer fra 50 ha vinmarker.

Læs mere om Prosecco.