Sesti

SestiGiuseppe Sesti er uddannet kunsthistoriker, men i 70’erne først og fremmest kendt som ekspert i historisk astronomi. I 1975 købte han den lille ruin Castello di Argiano i det sydlige Montalcino. Oprindeligt med henblik på at finde et stille sted hvor han kunne koncentrere sig om en anden af sine interesser – opera. Gennem årene blev gården renoveret, men det var først i starten af 90’erne han besluttede målrettet at lave sin egen Brunello di Montalcino. Han indså i løbet af 80’erne, at hans viden om historisk astronomi og klassisk kultur indeholdt en mængde nyttige informationer både om landbrug generelt og vinproduktion i særdeleshed, og ønsket var at kombinere denne traditionelle viden med den moderne vinteknik.

Giuseppe har i dag udviklet sin egen meget personlige filosofi om dyrkning, vinifikation, økologi og biodynamik. Manden vil ikke sættes i bås som hverken det ene eller andet, men dyrker i praksis sin vin efter de mest skånsomme principper. Ikke indgriben og månefaser er nøgleordene, men han vil hverken betegnes som biodynamikker eller certificeres som økolog. Sesti er en af områdets absolutte traditionalister. Vinene laves uden påvirkning af modeluner og overdreven brug af teknik. Vinene lagres således traditionelt på store og mellemstore botti (2500 liters slovenske fade) – der anvendes ingen barriques. Sesti’s vine er blandt de mest elegante og på mange måder letteste fra Montalcino. Der er en kerne af bær og læder, men også en frisk mineralsk finish.

Læs mere om Brunello di Montalcino.