Loire
-
2005 la Quintessence de Juchepie, Coteaux du Layon Faye
TilbudDKK 575,00DKK 395,00 Tilføj til kurv -
2011 la Quintessence de Juchepie, Coteaux du Layon Faye
DKK 450,00 Tilføj til kurv -
2014 le Rouge, Vin de France, les Vignes Herbel
TilbudDKK 295,00DKK 210,00 Tilføj til kurv -
2014 Rayon de Soleil, Rosé de Loire, Domaine du Closel
DKK 175,00 Tilføj til kurv -
2015 I’ve got the Blouge, la Grange aux Belles
DKK 225,00 Læs mere -
2015 la Jalousie, Savennières, Domaine du Closel
TilbudDKK 295,00DKK 210,00 Tilføj til kurv -
2015 la Passion de Juchepie, Coteaux du Layon Faye
DKK 350,00 Tilføj til kurv -
2015 le Rouge, Vin de France, les Vignes Herbel
DKK 250,00 Tilføj til kurv -
2016 Irréductible, Vin Blanc, Vincent Roussely
DKK 165,00 Læs mere -
2016 les Grandes Vignes, Marie Thibault
TilbudDKK 195,00DKK 135,00 Tilføj til kurv -
2017 la Jarre, Anjou Blanc, Juchepie
DKK 295,00 Tilføj til kurv -
2017 Les Monts, Anjou Blanc, Domaine Juchepie
TilbudDKK 220,00DKK 160,00 Tilføj til kurv
Chenin Blanc og Cabernet Franc fra hjertet af Loire
Loire er måske Frankrigs mest mangfoldige vindistrikt. Den centrale del af Loire er kendt for sine vine på primært Chenin Blanc og Cabernet Franc, der lægger druer til nogle af de mest fascinerende vine i Frankrig.
Fra sit udspring i hjertet af Frankrig, vest for Lyon, til sit udløb i Atlanterhavet, løber Loire floden gennem nogle af de mest mangfoldige vinområder i Frankrig. Forskellen på druer, klima og geologi gør Loire til en guldåre for dem, der søger spændende og unikke vine. Det Frankrigs største vinregion målt på areal, men trods sin kultagtige status blandt vinnørder, er det stadig mindre kendt uden for Frankrig end mange andre vindistrikter, og det er en af forklaringerne på, hvorfor det stadig er muligt at gøre rigtig gode køb i Loire.
Der kommer hele tiden nye kvalitetsproducenter i Loire, hvor flere og flere vinbønder arbejder økologisk eller biodynamisk, selvom naturlig og bæredygtig vinproduktion er en langt større udfordring i det tempererede klima end i sydligere og mere solrige vindistrikter nær Middelhavet. Faktisk er Loire rugekasse for en betragtelig del af den nye generation af naturvinsproducenter.
Den centrale del af Loiredalen er kendt for hvidvin på Chenin Blanc og rødvin på Cabernet Franc, men der er mange andre druer, og en lokal rødvinsdrue som Grolleau kan være et interessant og forfriskende indslag – især når den kommer fra nogle af de nye naturlige producenter, som la Grange aux Belles i Anjou.
Anjou
Vinmarkerne i Anjou er spredt i tre forskellige klynger i et vidtstrakt område nord og syd for floden Loire på hver sin side af Coteaux du Layon. Hvidvinene fra Anjou er hovedsaglig lavet på Chenin Blanc. De røde vine er alle lette, modne og saftige, når de kommer fra de bedste producenter i distriktet.
Niche Vine samarbejder med La Grange aux Belles, der laver rene, friske og præcise fortolkninger af Cabernet Franc, Grolleau og Chenin Blanc. La Grange aux Belles laver naturlige vine med ingen eller en mikroskopisk smule tilsat svovl. Det er vin med saftig frugt og moden syre, som gør dem utroligt indsmigrende.
Læs mere om La Grange aux Belles.
Savennières
Savennières ligger i hjertet af Anjou, på nordsiden af Loire, lidt udenfor Angers. De største tørre hvidvine i denne del af Loire kommer uden tvivl fra den lille appellation Savennières, som fortjener et langt større publikum for sine stålsatte, syrefaste og utroligt intense hvidvine på Chenin Blanc. Vine hvor den skifferholdige jord giver vinene en umiskendelig dyb mørk frugt. Det er hvidvine der kan lagre 2-3 årtier i de bedste årgange. Domaine du Closel tilhører i den grad eliten i Savennières, og Evelyn de Pointbriand driver i dag gården efter biodynamiske principper.
Læs mere om Domaine du Closel.
Chinon
Chinon ligger umiddelbart syd for Loire-floden i den centrale del af Loire. Her er det kalkholdig jord, som i det østlige Loire, og vinene har en helt anden tone end de skifferprægede vine fra Anjou. Der er optimale betingelser for Cabernet Franc, og druen er alt dominerende, selvom der også dyrkes blandt andet Cabernet Sauvignon og Chenin Blanc.
Nicolas Grosbois har hjemme i Chinon, hvor han laver rødvin på Cabernet Franc med et meget lavt udbytte fra 13 forskellige vinmarker. De lave udbytter og den rene fadfrie stil med minimalt brug af svovl giver saftig, dyb og solmoden Cabernet Franc i den kølige, faste og raffinerede stil, som distriktet er kendt for.
Læs mere om Nicolas Grosbois.