Publiceret

Månedens smagekasse – november

Novemberkassen er en alsidig kasse, med vægten lagt på de lidt fyldigere og krydrede rødvine: Moden Bordeaux, mørk og struktureret Côtes Catalanes, krydret og fadlagret Garnacha fra Mentrida og vild Nerello Mascalese fra Etna. Men der er også blevet plads til både en helt frisk hvid Bergerac (eller Bergecrac, som vinbonden kalder den), og en Riesling Feinherb (halvtør) fra Saar stjernen Florian Lauer.

Vi skænker vinene i butikken fredag den 9/11 fra kl. 14-19. Kassen koster som altid kr. 800,- incl. levering (normal pris kr. 920,-).

Kassen indeholder

2016 Cuvée Laïs Rouge, Côtes Catalanes, Olivier Pithon
Carignan, Grenache, Syrah og Mourvedre. Markerne ligger for foden af Pyrenæerne, i den franske del af Catalonien. Middelhavskrydring med et elegante køligt islæt. Oliviers berømte Loire-familienavn fornægter sig ikke.

2012 Chateau Tire Pé, Bordeaux, David & Hélène Barrault (Merlot)
David og Hélène overtog gården i 1997, og har siden 2008 lavet økovin fra markerne lige ud til Gironde. De relativt unge vinstokke giver en saftig, fadfri og tilgængelig stil, her i en moden og varm årgang.

2016 Sotorrondero, Mentrida, Jimenez-Landi (Garnacha og Syrah)
Højtliggende marker i Toledo syd for Madrid giver varme dage og kølige nætter, hvilket sikrer både moden frugt og masser af kølig friskhed. For Garnachas vedkommende 45 år gamle stokke, for Syrah 12, og lagring på store, gamle fade.

2016 Riesling Alt Scheidt, Saar, Weingut Peter Lauer
Florian Lauer er de sidste 10 år gået fra talentfuld, til en af Saar’s virkelige stjerner. Markerne er alle samlet omkring den lille landsby Ayl, godt 20 kilometer syd for Trier. Alt Scheidt er Lauers basis Feinherb, som brillerer med tårnhøj syre, og en elegant sødme på ca. 25 gram/liter. Drikkevenlighed på højt niveau.

2015 Tracotanza, Etna, Davide Bentivegna
Nerello Mascalese og en lille smule Nerello Capuccio fra gamle vildtvoksende stokke i op til 1000 meters højde, med rødderne i sort vulkansk grund. Ekstreme forhold giver ekstrem vin! Mørk og saftig, volatil og besnærende mineralsk. Davide laver vild, kompleks og helt naturlig vulkan-vin på Sicilien, og det virker.

2017 Bergecrac Sec, Bergerac, Château Barouillet
Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Semillon og Chenin Blanc. Tør og frugtig vin fra aromatiske druesorter og kalket undergrund, på Dordogneflodens bredder lidt øst for Bordeaux. Slægtskabet med vinene fra nabokommunen fornægter sig ikke, men her i en ufiltreret, naturlig version med mere fokus på terroir end teknik. En vin vi har ventet på i mere end 6 måneder, men gæringen stoppede aldrig, så vi måtte fortsætte med at vente.

Køb smagekassen her.

september-kassen indeholder:

Med venlig hilsen

Niche Vine

Tilbuddet gælder hele november.
Der tages forbehold for udsolgte vare og trykfejl.