Publiceret

Månedens smagekasse – marts

Månedens kasse lugter rigtig meget af forår, uden dog at blive helt let og helt lys. Til gengæld tager kassen et skridt i den lidt vildere retning, ovenpå en relativt klassisk februarkasse. Der er usvovlet græsk assyrtiko, usvovlet spansk parellada og usvovlet rosato fra Umbrien. Oven i det er der frugtet og frisk hvidvin fra Slovenien, kort macereret rødvin fra Languedoc og let bærrig Valpolicella. Og så er det lykkedes os at sammensætte en kasse, hvor ingen af de 6 flasker har ligget på træfade.

Vi skænker vinene i butikken på fredag den 8. marts, og prisen er de sædvanlige kr. 800,- inklusiv levering.

Kassen indeholder

2015 Tris. Korenika & Moskon, Slovenien
80% Pinot Blanc + Malvazija og Sauvignon Blanc. Gæret og lagret på ståltank. Sprøde grønne aromaer parret med mere cremet fylde i munden.

2015 Can Peritxo, Can Suriol, Penedès
100% Parellada fra 0,82 hektar i 700 meters højde. Gæret og lagret på stål. Ingen tilsat sulfit. Salt, grønne oliven og røgede toner.

2017 Shadow Play, Kamara Pure, Thessaloniki
100% Assyrtiko med to dages maceration, lagring på stål og uden tilsat sulfit. Intens og relativt mørk frugt. Mineraler og krydderurter i forening.

2017 Margò Rosato, Cantina Margò, Umbrien
100% Sangiovese fra marker uden for Perugia. Carlo Tabarrini laver måske den saftigste og vildeste rosé i vort sortiment. Marginalt svovlet ved aftapning.

2017 l’Alicante, Catherine Bernard, Languedoc
100% Alicante med meget kort maceration. Første årgang af Catherine Bernards nye vin, der er let krydret, sødmefuld og ren forår på flaske.

2017 Valpolicella, Viviani, Veneto
Corvina og Rondinella fra højt beliggende marker i Mazzano di Negrar. Det er bærrig Valpolicella, med masser af rene kirsebærtoner, peber og frisk syre.

kr. 800,-
(normalpris kr. 920,-)