Publiceret

Månedens smagekasse – april

Aprilkassen er pakket med friskaftappet lavt svovlet rosé, tre saftige rødvine, frisk og krydret norditaliensk hvid og en seriøs toscansk orangevin. Mamaruta leverer roséen fra sydfranske Fitou, piemontestjernen Vietti bidrager med hvidvinen, orangevinen er fra sydtoskanske La Maliosa og de tre rødvine kommer fra henholdsvis Montalcino, Languedoc og Bordeaux.

Kassen indeholder:

2018 Un Grain de Folie, Languedoc, Domaine Mamaruta

Vi smagte fadprøven på Marc Castan’s rosé i januar, og har købt en tredjedel af hans 2018 produktion. Det er rosé i kategorien ”store slurke på terrassen”. 60% Syrah, 30% Grenache og 10% Macabeu fra marker, der ligger få meter fra Middelhavet. Der er kun tilsat minimal sulfit ved aftapningen.

2016 Roero Arneis, Piemonte, Vietti

Tør og relativt koncentreret Arneis fra en Albas superstjerne. Ingen fad, kun stål. Fokus er altid på Viettis berømte Barbera og Barolo’er, så de fleste glemmer, at Vietti var en af pionererne, der genskabte den hengemte og glemte lokale druesort Arneis i 70’erne.

2016 la Maliosa Bianco, Maremma

Intens, seriøs og ret mørk orangevin, med læder, orangeskal og røgtone. Antonella Manuli har med hjælp fra agronom, forsker og naturvinsgeniet Lorenzo Corino skabt noget af det fineste orangevin lavet på de lokale druer Procanico og Ansonica.

2017 Miscelone, Toscana, le Ragnaie

Usædvanlig rødvin fra nogle af italiens dyrereste marker. Miscelone er le Ragnaie’s fortolkning af moderne, lys og drikkevenlig rødvin, lavet med 60% Sangiovese og 40% blandede hvide druer (Trebbiano, Malvasia og Albana). Druerne er gæret sammen, og har lige et halvt år på tank.

2017 Tire’Vin Vite, Bordeaux, Chateau Tire Pé

Usvovlet Bordeaux på Merlot og en smule Cabernet fra det sydligste Bordeaux. Det er alt det man ikke forventer af en Bordeaux: Ekstremt saftig, med moden bærfrugt, blomst og finesse. Intet tørt eller overdrevent struktureret her.

Le Petit Rouge, Languedoc

Vores egen Cuvée Niche Vine. En blanding af Syrah, Marselan, Grenache og Carignan. Mørke modne toner, med klassisk peber og krydderi. Men bevidst holdt i en frisk og relativt elegant stil uden tung frugt og dominerende tannin.

Kr. 800,-

Normalpris kr. 950,-