Castilla-La Mancha

Tempranillo fra Castilla-La Mancha

Krogede bush vines med Tempranillo i 700 meters højde over havet er en del af forklaringen på, hvorfor Castilla-la Mancha kan lave rødvin med livlig syre og frisk frugt i det varme og tørre klima.

Tempranillo er den mest udbredte røde druesort i Castilla-La Mancha. Druen indgår typisk i blandinger med den saftige og frugtige Garnacha-drue, omend der produceres flere og flere enkeltdrue vine på Tempranillo i distriktet. Når druen vokser på bush vines på de højest beliggende vinmarker, giver den faste vine med livlig syre og solmodne toner af kirsebær, blommer og jordbær.

Klimaet er varmt, tørt og ekstremt i Castilla-la Mancha, som ligger i det centrale Spanien omkring 100 km syd og øst for Madrid. Temperaturen ofte kommer op på 35 grader eller mere i sommermånederne, og vinteren er tilsvarende kold efter spanske forhold med gennemsnitstemperaturer lidt over frysepunktet.

De bedste vinmarker i La Mancha ligger typisk over 700 meter over havets overflade. Det giver store temperaturudsving mellem nat og dag, hvilket bidrager til, at druerne har et højt indhold af frisk og livgivende syre til at afbalancere den solmodne frugt.

Bodegas Pinuaga

Niche Vine samarbejder med økologiske Bodegas Pinuaga, som råder over 42 hektar med Tempranillo på marker i 720 – 800 meters højde i Castilla-La Mancha. Druerne kommer udelukkende fra bush vines med naturligt lavt udbytte og et tæt løvdække, der skærmer druerne mod den værste sol. Det giver sunde, solmodne druer i høj kvalitet med rene, friske frugttoner og en livlig syre.

Læs mere om Bodegas Pinuaga.