Domaine Christophe & Fils

Producent: Domaine Christophe & Fils

Land: Frankrig

Område: Bourgogne

Underområde: Chablis
Sébastien Christophe er et perfekt eksempel på den række af unge, talentfulde vinbønder, der er dukket op i Bourgogne de sidste 20 år. Sébastien etablerede sit domaine allerede i 1999. Dengang havde han under én hektar Petit Chablis. I dag har han udvidet til både Petit Chablis, Chablis & Chablis 1. Cru, hvilket giver en årlig produktion på omkring 50.000 flasker.

Stilen er uhyre klassisk. Ingen unødig brug af fad, det er den traditionelle Chablis-karakter der fremhæves. Vinene er sprøde, mineralske, flintede og med en tæt bær- og nøddearoma. Stor længde og stor koncentration.

Alt markarbejde foregår efter “lutte raisonnée”-princippet, hvilket vil sige, at der arbejdes målrettet for at undgå anvendelse af sprøjtemidler og kunstgødning og opnå maksimal bæredygtighed. Druerne er mekanisk høstet. Både alkoholisk og malolaktisk gæring sker på ståltank.

Køligt klima

Chablis ligger nordvest for Cote d’Or i den nordligste del af Bourgogne. Det kølige klima og den kalkholdige jordbund giver friske, slanke og meget mineralske hvidvine. Klimaforandringer og øget fokus på lavere høstudbytter blandt kvalitetsproducenter betyder, at de høstede druer i dag har et højere sukkerindhold end tidligere. Det betyder, at behovet for at chaptalisere vinen stort set er forsvundet.

Ståltank, nye eller brugte fade

De fleste vinbønderne i området gærer udelukkende vinen i ståltank for at bevare ren, frisk og kølig frugt. Det er et fåtal af vinproducenterne i distriktet, som bruger nye egefade til lagring. Brugte fade til lagring er dog relativt almindelige.

Klassifikation af vinmarker i Chablis

Markerne i Chablis er klassificeret i fire kvalitets-niveauer med Chablis Grand Cru øverst i hierarkiet efterfulgt af Chablis 1. Cru, Chablis og Petit Chablis. 1. Cru vine fra de bedste producenter kan dog sagtens matche eller endog overgå de mere beskedne Grand Cru vine. Fourchaume, Montée de Tonnere og Mont de Milieu går for at være de bedst 1. Cru marker. Kvaliteten af Chablis og ikke mindst Petit Chablis afhænger meget af den enkelte producent.

Læs mere om Bourgogne vin.