Giorgia Grande

I starten af det nye årtusinde besluttede Giorgia Grande sig spontant for at genoplive bedstemoderens lille vinmark ved byen Cornice, i bakkerne ikke langt fra La Spezia. Hun ville egentlig gerne arbejde med Merlot, men endte med Syrah – sådan kan skæbnen jo have sit eget liv.

Herfra har hun præsteret en mikroskopisk, naturlig produktion lige siden.

I 2016 besluttede hun sig imidlertid for, at tiden var inde til at give sig i kast med hvidvin, og jagten gik ind på at finde en vinmark med grønne druer i det sagnomspundne område Cinque Terre – de fem små byer på de stejle klipper ud til det Tyrreniske Hav.

Det lykkedes at finde en mark plantet med Vermentino udenfor byen Monterosso, og ikke længe efter kunne hun føje Bosco og Albarola til porteføljen.

Både klima og jordbund er kraftigt påvirket af havet, og vinene herfra er drevet af salt og stenet mineralitet. Giorgia benytter hverken kemikalier i mark eller kælder, og tror på at vinen aldrig skal påvirkes direkte – vægten er med andre ord lagt på et sundt udgangspunkt, hvorfor indblanding i vinificeringen ikke er nødvendig.