Creta Paglia

Producent: Creta Paglia

Land: Italien

Område: Calabria

Underområde: San Marco Argentano

Creta Paglia er opkaldt efter huse lavet af røde mursten og halm – arkitektur, der førhen var meget almindelig i San Marco Argentano, hvor Creta Paglia har til huse. Vingården drives af den sindssygt lidenskabelige Antonello Canonico, der startede  i 2017 efter at have forladt sit partnerskab med en af ​​Calabrias mest kendte naturlige vinproducenter, L’Acino.

Antonello har tre hektar vinstokke i sin hjemby, et sted han selv beskriver som en ø afskåret fra resten af ​​Calabrien. Mod syd rejser bjergene sig godt 2000 meter i vejret, og mod nord ligger en mindre, men ligeså smuk bjergkæde. På blot 15-20 minutter kan man finde vej til havet, og noget af det mest blå vand, Italien kan tilbyde. Her er smukt!

Ud over det smukke terræn har Calabria fungeret som vugge for nogle af det antikke Grækenlands ældste druesorter, såsom Mantonico, Guardavalle og Magliocco. Det er Antonellos overbevisning, at disse druer måske er ankommet fra steder som Georgien, hvor verdens første vine blev produceret.