
Det er naturlig vin fra Castelli di Jesi, i landsbyen Cupramontana, hvor Verdicchio-druen ellers sjældent laver specielt naturlige vine. Som resultat blev den ene af Corrado’s vine for et par år siden deklassificeret fra DOCG Verdicchio dei Castelli di Jesi, til simpel Marche IGT. Fordi vinen ikke stemte overens med konsortiets ide om typisk Verdicchio. Som konsekvens har Corrado nu selv valgt at aftappe alle hvidvinene uden DOCG.
En på mange måder absurd situation: Castelli di Jesi er ganske vist et af Italiens historiske hvidvinsområder, men kvaliteten og karakteren har været udvandet i en årrække, og gjort, at Verdicchio er blevet en drue, som de fleste forbinder med parfumerede vine fra supermarkedet, med et oversvovlet næsten grønligt skær. Men fordi de mest kommercielle producenter også er dem med størst indflydelse, har man nu indirekte presset en af Italiens mest talentfulde og hypede hvidvinsbønder ud. En producent, som ellers kunne have været med til at genskabe interessen for både område og drue.
Corrado Dottori’s vine er i en klasse og stilart for sig, med en tyngde og nerve, som hæver dem over det simpelt frugtede. Metoden er simpel: Håndarbejde, spontangæring og minimal brug af svovl. Desværre er mængderne mikroskopiske. Vinene er økologisk certificerede.