la Maliosa

Producent: Fattoria la Maliosa

Land: Italien

Område: Toscana

Underområde: Maremma

Fattoria La Maliosa råder over intet mindre end 160 hektar i Maremma-bakkerne i den syd-vestlige del af Toscana. Gården drives af Antonella Manuli, en driftig kvinde som oprindeligt er uddannet i virksomhedsledelse fra universitetet i Californien, og i 10 år drev Terme di Saturnia, et spa bad i Maremma. Hun blev imidlertid mere og mere fascineret af det unikke miljø i området, og teamede ultimativt op med navnkundige ønolog Lorenzo Corino og søsatte projektet La Maliosa.

Der er kun ganske få hektar vinmarker på ejendommen. De resterende næsten 160 hektar er en blanding af oliventræer, solcelleanlæg og en masse skov og vildnis. Alt sammen for at kunne producere de mest uberørte naturlige vine , fantastisk ekstra jomfru olivenolie og honning. På Maliosa brøster de sig af at være Co2-positive; de optager væsentligt mere Co2 end de udleder, da det er et 100% vegansk landbrug og de i lang udstrækning er selvforsynende i både energi og gødning.

Gården er både økologisk og biodynamisk certificeret siden 2010 – men der arbejdes i realiteten ud fra principperne fastlagt i Metodo Corino