-
2020 Jupiter, Hameau Toucheboeuf
Tilbud Original price was: kr. 285,00.kr. 199,00Current price is: kr. 199,00. Tilføj til kurv -
2020 l’Enclume, Hameau Toucheboeuf
kr. 285,00 Tilføj til kurv -
2020 la Curatte MAGNUM, Hameau Toucheboeuf
kr. 475,00 Tilføj til kurv -
2021 Condrieu “le Saut de Lorette”, Hameau Toucheboeuf
kr. 975,00 Tilføj til kurv -
2021 Maison Troupeau Rosé, Simon Gastrein
kr. 175,00 Tilføj til kurv -
2022 l’Effrontée, Hameau Toucheboeuf
kr. 320,00 Tilføj til kurv -
2022 l’Enclume, Hameau Toucheboeuf
kr. 340,00 Tilføj til kurv -
2022 la Curatte, Hameau Toucheboeuf
kr. 285,00 Tilføj til kurv -
2022 Saint Joseph “le Fils du Charpentier”, Hameau Toucheboeuf
kr. 600,00 Tilføj til kurv
Producent: Hameau Toucheboeuf – Simon Gastrein
Land: Frankrig
Område: Rhône
Underområde: Bessey
Simon Gastrein er søn af to restauratører fra Lyon, og er egentlig selv uddannet kok, men startede i 2016 eget domaine efter at have arbejdet for nogle af forældrenes vinproducerende venner i en årrække. Første årgang 2017 kastede beskedne 1000 flasker af sig, og det var ikke meget vin der nåede til Danmark. Siden er produktionen, heldigvis for os, vokset en smule.
Markerne ligger udenfor det gængse nordrhône, hvor appellationerne ikke hersker, og man er tilladt lidt friere leg i kælderen. Stort set alle vine aftappes således som Vin de France. Derfor er vinene fra Hameau Toucheboeuf heller ikke klassiske rhône vine. Det er vine med lav intervention, vine som får lov at udvikle sig for egen vind i kælderen, på både fad og cuve, og som Simon ikke presser i nogen retning, og aldrig forcerer. Det kan jo godt lyde lidt flyvsk og naturvinsmoderne, men lad os med det samme slå fast med syvtommersøm: vinene er ganske vist naturlige, men der er intet flyvsk over Hameau Toucheboeuf!
Fra den naturstridigt syredrevne Viognier-baserede hvidvin l’Effrontée, over den afgrundsdybe orangevin Jupiter, til den indsmigrende, urtede og solbærmættede l’Enclume – Simon har gang i noget fuldstændig unikt, er en håndværker af guds nåde og perfektionist til fingerspidserne.
Udover “basisvinene” laver Simon simpel, saftig vin hos Maison Troupeau i en gammel nedlagt hønsefarm; en art naturvins kollektiv, hvor også øl- og ciderproduktion, DJ-sessions, langbordsmiddage og alt muligt andet godt får luft under vingerne.
Hertil laver Simon også – i ekstremt begrænset oplag – to appellationsvine: en Saint-Joseph samt en Condrieu. Her slår ord ikke rigtig til, men vi kan afsløre, at vi har at gøre med to på én gang klassiske og på samme tid vildt innovative udtryk fra nogle af Frankrigs bedste terroirs. Simons baggrund som kok fornægter sig ikke – det er gastronomiske vine fra absolut øverste hylde!