Juchepie

Producent: Domaine de Juchepie

Land: Frankrig

Område: Loire

Underområde: Coteaux du Layon – Faye

Da Eddy og Mileine Oosterlinck-Bracke i 1985 faldt over et gammelt “longère” – et traditionelt fransk stuehus – på en bakketop i Coteaux du Layon, med 0,65 hektar gamle stokke i baghaven, var drømmen at etablere et sommerhus, hvor de kunne strække benene langt væk fra deres gesjæft indenfor værktøjssalg i Belgien. Interessen for vin var stor, og det var da heller ikke tilfældigt, at jagten på huset gik ind på netop Juchepie-højen, som er kendt for at levere søde vine af høj kvalitet.

Skæbnen ville, at Eddy og Mileine d. 1 oktober 2001, på Eddys 50 års fødselsdag, flyttede permanent til Juchepie, og skiftede værktøj ud med vinstokke. Yderligere 6 hektar blev føjet til arealet, og vineri og kælder etableret.

I dag er gården kendt for at producere noget af det fineste søde Chenin, penge kan købe. Hos Juchepie tilsættes hverken sukker eller gær, og vinene filtreres let således at kun en minimal mængde sulfit er nødvendig under vinificeringen. Høstudbyttet er forsvindende lavt (5-15hl/ha), og det kan mærkes i vinene – der er en dybde og koncentration som er nærmest overnaturlig, og vinene synes udødelige i deres fremtræden.

Domainet er økologisk og biodynamisk certificeret.