Pruneto

Det er sjældent man falder over guldkorn, og når man endelig gør, så er det med at slå til! Det gjorde vi – både faldt og slog til – og kan således byde Pruneto velkommen i folden.

Pruneto er en lille, traditionel vingård på 3,5 hektar i hjertet af Chianti Classico, nærmere bestemt det højtliggende Radda in Chianti. Giuseppe Lanza købte ejendommen i slutningen af 60’erne, før vinene fra Chianti havde nogen videre succes på det internationale marked. Markerne er sydvendte, ligger 550 meter over havet og huser udover Sangiovesestokke plantet i 1972 også en masse gamle oliventræer.
I 70’erne bestod Giuseppes søn Riccardo sin eksamen i Agricultural Science fra universitetet i Milano, rykkede ind på gården og lavede sine første vine, og i 1981 så den første Chianti Classico med Pruneto-navnet på etiketten dagens lys. Sidenhen er også en Riserva kommet til, ligesom der er plantet en smule Canaiolo og Merlot på den lille mark.

Stilen er ultraklassisk, old school, men frisk og rødfrugtet. I markerne arbejdes der økologisk og uden kemi, ligesom der i kælderen hersker en hands-off filosofi.
Riccardos søn Massimilliano har for nyligt overtaget tøjlerne, og skubber gården i en stadigt mere naturlig retning, uden at gå på kompromis med traditionerne i Chianti Classico. Det er ganske enkelt sådan her rigtig Chianti skal smage!