Bodega la Senda

Producent: Bodega La Senda

Land: Spanien

Område: Castilla y Léon

Underområde: Bierzo

Diego Losada, født og opvokset i Ponferrada, Bierzo, er en art selvudnævnt anarkist. Da han var 16 år, dannede han et heavy metal-band med sine skolekammerater – for Diego var musik ren og kompromisløs, en ærlig og kreativ måde at udtrykke sig selv og de frustrationer, han havde med det almindelige samfund.

Efter mange års arbejde for andre konventionelle vinproducenter, besluttede Diego i 2012 at oprette Bodega La Senda i udkanten af ​​sin hjemby. Her implementerer han den samme filosofi i vinfremstilling som han engang praktiserede i musikken: kompromisløshed og udtryksfuld naturlighed.

Diego sammenligner vinfremstilling med at opdrage et barn – man skal give et barn friheden til at udvikle og udtrykke sin egen personlighed, men et barn er også sårbart og har brug for beskyttelse og vejledning. Således svovles der kun nærmest homøopatisk i marken, når det virkelig ikke kan undgåes. Hans vine lagrer enten på cement eller meget gammelt træ, idet han tror på, ​​at vin skal trække vejret, når den udvikler sig. Macerationen er altid blid, normalt kun et par dage med hele bær. Han undgår enhver form for batonnage, og der bliver på intet tidspunkt filtreret, finjusteret eller tilføjet svovl i kælderen.

Det resulterer i vine der er rene, levende, friske og mineraldrevne.