Fanny Sabre

Producent: Fanny Sabre

Land: Frankrig

Område: Bourgogne

Underområde: Côte de Beaune

Vi har i mange år smagt Fanny Sabre’s vine på restauranter, til smagninger i Bourgogne og forskellige naturvinsmagninger rundt omkring i Frankrig, og hendes vine har altid haft en kæmpe stjerne i smagebogen. Vi er derfor super glade for, at det nu er lykkedes at føje Fanny’s vine til vores sortiment.

Fanny Sabre indtrådte på den store Bourgogne-scene i 00’erne, som en del af den nye generation af vinbønder, der bevægede sig i grænseområdet mellem klassisk Bourgogne og den mere naturlige scene. I en meget und alder overtog hun ansvaret for familiegården, efter faderens død. I første omgang med hjælp fra berømte Philippe Pacalet, og efterfølgende med eneansvaret. Hun blev hurtigt en ny stjerne, ikke mindst i det spirende naturvinsmiljø, på grund af vinenes ægthed og transparens. Det giver sig selv, at både mark- og kælderarbejde er gennem naturligt, men dybest set skal vinene ikke sættes i bås. Dels er de ganske vist behersket svovlede, men de er ikke usvovlede, og dels betragter Fanny først og fremmest sig selv som Bourgogne-vinbonde. Det handler om vinenes renhed og elegance – ikke om hvilken etiket de kan påsættes.
Kælderen ligger i Pommard, med 5 hektar marker fordelt over Côte de Beaune i kommuner som Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Beaune, Pommard, Volnay og Meursault. Siden 2015 har arealet inkluderet Beaune Clos des Renardes, der som både rød og hvid, er blevet en af hendes vigtigste vine.

Stilen hos Fanny Sabre er fremfor alt balance og finesse. Ord er taknemmelige, og jeg mangler stadig at møde en vinbonde, som ikke beskriver sin egen stil, som balanceret og elegant. Men hos Fanny Sabre gør det sig i den grad gældende. De røde spiller på lette, florale og næsten svævende toner. Ofte med ret stor modenhed, men lette og duftende, og med mere tyngde i næsen end i munden. De hvide er en snært mere rige i frugten, men med en meget distinkt syre og mineralsk kerne, så de fastholder elegance og stor kompleksitet. En vinificering mere mod næsen end mod munden, og med respekt for frugten. Derfor er brugen af fad også meget behersket, og veksler mellem forskellige størrelser, fra de traditionelle 228 liters (pièce) til 500 liters.