Eric Forest

Producent: Eric Forest

Land: Frankrig

Område: Bourgogne

Underområde: Mâconnais
Eric ForestBerømt for Chardonnay, og et af de mest idylliske steder i Bourgogne.

Vergisson har det hele, inklusiv et af de største hvidvinstalenter i Bourgogne. Eric Forest debuterede med sin første Pouilly Fuissé i årgang 2000. Højt oppe på de bedste og mest kalholdige skråninger har Eric Forest samlet nogle ganske få parceller vest for Mâcon. I alt kun 2,5 hektar (hvilket gør ham til en af de mindste producenter i Pouilly Fuissé). Den beskedne produktion på 12.000 – 15.000 flasker om året bliver solgt til det meste at verden, og efterspørgslen har været konstant stigende siden starten med årgang 2000.

Eric er perfektionist til fingerspidserne. F.eks. valgte han i den vanskelige årgang 2004, der var hårdt ramt af hagl i det sydlige Bourgogne, at fjerne beskadigede enkeltdruer fra klasserne med en lille saks. En teknik der ellers kun benyttes hos nogle af verdens dyreste producenter. Ellers tror Eric fuldt og fast på, at det ikke er vinbondens opgave at påvirke markens naturlige balance, og der benyttes hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Han er terroir fanatisk, og ser det som sin fremmeste opgave at udtrykke forskelligheden i sine i alt 5 forskellige parceller: les Tilliers, la Côte, les Crays, Haut de Crays samt hans Macon-Vergisson ”sur la Roche”. Les Crays er sammen med Haut de Crays hans højest beliggende og mest kalkholdige mark, hvilket kommer tydeligt til udtryk i vinen.

Eric har ry for at producere nogle af Macons kraftigste vine. Smør, ananas, lakridsrod og fennikel er nogle af tonerne i hans vine. Men bag den overdådige frugt er der en markant syre, og tæt struktur, der er meget usædvanlig for denne del af Bourgogne. Et typisk kendetegn for Eric’s vine er en meget jernholdig tone. Man kan sige, at bag den massive frugt, så skinner den kalkholdige jord tydeligt igennem.

Læs mere om Bourgogne vin.