Beskrivelse
Simon Gastrein er søn af to restauratører fra Lyon, og er egentlig selv uddannet kok, men startede i 2016 eget domaine efter at have arbejdet for nogle af forældrenes vinproducerende venner i en årrække. Første årgang 2017 kastede beskedne 1000 flasker af sig, og det var ikke meget vin der nåede til Danmark. Siden er produktionen, heldigvis for os, vokset en smule.
Markerne ligger udenfor det gængse nordrhône, hvor appellationerne ikke hersker, og man er tilladt lidt friere leg i kælderen. Stort set alle vine aftappes således som Vin de France. Derfor er vinene fra Hameau Toucheboeuf heller ikke klassiske rhône vine. Det er vine med lav intervention, vine som får lov at udvikle sig for egen vind i kælderen, på både fad og cuve, og som Simon ikke presser i nogen retning, og aldrig forcerer. Det kan jo godt lyde lidt flyvsk og naturvinsmoderne, men lad os med det samme slå fast med syvtommersøm: vinene er ganske vist naturlige, men der er intet flyvsk over Hameau Toucheboeuf!
En ny genistreg fra Simon er hans Condrieu “le Saut de Lorette” – en lille parcel på den berømte granitholdige skråning, som er domineret af skiffer, og således giver druer til en vin som er slank, syrefast og ufatteligt frisk: alt imens den skriger Condrieu!
Selektiv manuel høst, direkte pres, to år på barriques uden hverken battonage eller omstikning. Naturvin når det viser sig fra sin absolut smukkeste side.
Læs mere om Hameau Toucheboeuf