-
2009 Chianti Classico Riserva “Baron Ugo”, Monteraponi
DKK 550,00 Tilføj til kurv -
2010 Chianti Classico “Baron Ugo” MAGNUM, Monteraponi
DKK 1.500,00 Tilføj til kurv -
2011 Chianti Classico Riserva “Baron Ugo”, Monteraponi
DKK 550,00 Tilføj til kurv -
2012 Baron Ugo, Toscana IGT, Monteraponi
TilbudDKK 550,00DKK 375,00 Tilføj til kurv -
2013 Baron Ugo, Toscana IGT, Monteraponi
DKK 625,00 Tilføj til kurv -
2014 Chianti Classico Riserva “il Campitello”, Monteraponi
DKK 475,00 Tilføj til kurv -
2015 Baron Ugo, Toscana IGT, Monteraponi
DKK 625,00 Tilføj til kurv -
2015 Chianti Classico Riserva “il Campitello”, Monteraponi
DKK 495,00 Tilføj til kurv -
2015 Chianti Classico, MAGNUM, Monteraponi
DKK 425,00 Tilføj til kurv -
2016 Chianti Classico Riserva “il Campitello”, Monteraponi
DKK 550,00 Tilføj til kurv -
2017 Chianti Classico, Monteraponi
Rabat ved mængdekøb DKK 199,00 Tilføj til kurv -
2017 Trebbiano, Toscana, Monteraponi
DKK 550,00 Læs mere
Producent: Monteraponi
Land: Italien
Område: Toscana
Underområde: Chianti Classico
Vi har længe været på udkig efter en Chianti Classico producent med et traditionelt og meget autentisk Sangiovese udtryk. Et hus hvis stil skulle supplere den vi allerede har hos Sesti i Montalcino. Tendensen har desværre i en årrække gået den modsatte vej i Chianti Classico, mod mere moderne og mørkere vine, så opgaven har ikke været helt let.
Men langt om længe har vi fundet den ægte vare. Michele Braganti og familie har deres lille gård i smørhullet Radda in Chiani. Markerne ligger i 450 meters højde, og er tilplantet med 90% Sangiovese & 10% Canaiolo. De dyrkes økologisk, og vinene er noget af det mest levende og naturlige vi har smagt fra Chianti Classico. Det er indtagende, bløde og lette vine med udpræget finesse. Men det snyder, for vinene kræver faktisk tid i glasset, før de udvikler og åbner sig fuldstændigt. Deres Chianti Classico skifter efter 24 timers iltning fra animalsk og mørk, til floral og dansende.
I dag laver Michele kun ca. 25.000 flasker årligt, men planen er at antallet vil vokse lidt over de kommende år, da de har markerne til det. Druerne gærer på cementtanke, og det er selvfølgelig spontangæring på de naturlige gærkulturer. Også den malolaktiske gæring finder sted spontant på cementtanke. Vinen lagrer henholdsvis 12 måneder (Chianti Classico) og 24 måneder (Riserva ”il Campitello”) på en blanding af 2 år gamle barriques & 2500 liter slovenske fade. Aftapningen er selvfølgelig ufiltreret.
Læs mere om Chianti vin.