Brut Nature “Nomi”, i Clivi

kr. 195,00

Drue(r): Ribolla Gialla

Type: Mousserende 

Flaske: 75cl

På lager

Varenummer (SKU): 5010 Kategorier: , ,

Beskrivelse

I starten af 90’erne købte Ferdinando Zanusso 12 hektar vinmarker med gamle vinstokke på to top-parceller: Corno di Rosazzo (Colli Orientale del Friuli) og Brazzano di Cormons (Collio). Målet var vine der var 100% transparente og rene formidlere af deres tradition, område og jord – med andre ord: autentiske vine.

Første årgang var 1996, og produktionen er i dag på ca. 30.000 flasker årligt. Vinene dyrkes økologisk med ekstremt lavt høstudbytte (typisk 20 hektoliter pr. hektar), spontangæres, vinificeres og lagres ”sur lie” på stål og skabes bevidst så rene og utilslørede som muligt. Det er komplekse og koncentrerede vine, men de er også sarte og lidt skrøbelige, og det er præcis det spil, der skaber den intensitet og nerve, der giver fornemmelsen af noget absolut unikt.

RBL er I Clivis mousserende vin på ren Ribolla Gialla. De fleste boblevine fra Friuli er lavet ved Charmat metoden; nærmest en stor sodastream. RBL tager lige seriøsiteten et nøk opad og laves på Champagnemetoden, og byder ind med masser af dybde og komplekse aromaer af hø, citrus, brioche og kridt.