Beskrivelse
Kalipé Pinot Nero
Daniele Piccinin havde sin første høst i 2006 i San Giovanni Ilarione i bjergene nordøst for Soave. Den meget lille produktion kommer fra vinstokke, der vokser i 300-500 meters højde. Fokus er primært på den lokale (og næsten uddøde) drue Durello: En drue med et voldsomt og nærmest brutalt syreindhold, hvorfor den også lokalt kendes som Rabiosa.
Daniele laver ekstremt naturlige og personlige vine: Inden gæring har mosten en smule skindkontakt, hvorefter den gærer og lagrer på barrique og botti i ca. 12 måneder. Montemagro laves helt uden tilsætning af sulfitter, mens de øvrige vine afhængig af årgang, får en minimal mængde sulfit ved aftapning. I gode år laver Daniele desuden en suveræn Pinot Nero, som stilistisk er noget af det tætteste man kommer på den “ægte vare” i Bourgogne.
Kalipé kommer fra to marker med Pinot Nero – Bogonara og Sotto Cavazza. Her modner druerne i lidt forskelligt tempo. Derfor vinificeres de separat for at beholde friskheden – især i de tidligst modnede druer. Vinen macererer blidt på tank, hvorefter den overføres til brugte barriques i et års tid. Til sidst modnes Kalipé på flasken så længe det behøves. Stilen er mørk og seriøs, men med frisk syre og spændstig frugt. Daniele beskriver selv Kalipé som “en evig kamp mellem ‘far og søn’, vinbonden og vinen, hvor ingen rigtig vil give sig. Men både vi hos Niche og Daniele selv synes dog efterhånden, at de to har fundet et solidt ståsted. Det er kæmpe vin!
Læs mere om Kalipé
Læs mere om Daniele Piccinin
