Publiceret

Huber-Verdereau, Bourgogne

Det er 20 år siden vi importerede de første vine fra Thiébault Huber, og det har været en fornøjelse at følge udviklingen hos en af Bourgognes mest interessante og originale vinbønder. Oprindeligt fra Alsace og uddannet sommelier, overtog han i 1994 sin farmors vingård på 2,9 hektar i Volnay. Markarealet er i dag vokset til godt 10 hektar fordelt på blandt andet Volnay, Meursault, Pommard, Monthelie & Puligny-Montrachet.

De fleste betragter Thiébault som rødvinsbonde. Dels fordi den oprindelige (mikroskopiske) kælder lå i Volnay, og han selv bor i Pommard, og dels fordi hvidvinene bliver lavet i lille mængde. I dag har Thiébault flyttet kælderen til Meursault, for at få mere plads, og der er kommet yderligere et par hvidvinsmarker til porteføljen. De sidste 10 år er der i den grad kommet fokus på Thiébault’s hvidvine, der forener klassisk forfinet karakter, med en relativt lav svovling og deraf saftighed. Derfor har Thiébault’s fineste hvidvine, også været voldsomt efterspurgte de senere år, og i kombination med frost og hagl har de, i forvejen beskedne mængder, været mikroskopiske og vinene kronisk udsolgte.

Det er et år siden vi sidst havde Meursault til salg (og mere end to år siden vi sidst havde Puligny). Men nu har vi årgang 2023 på lager, og vel vidende, at årgang 2024 nærmest ikke er produceret, så er det nu der skal købes, hvis du have Meursault i kælderen.

Fra starten i 1994 var målsætningen enkel: Thiébault ville lave terroir-tro vine af højeste kvalitet, og han ville have områdets reneste og sundeste marker. Helt fra starten besluttede Thiébault sig for ikke at bruge kunstgødning og sprøjtemidler. I 2001 blev markerne økologisk certificeret og i 2005 igangsattes konversionen til biodynamisk certificering gennem Demeter. Alle Huber-Verdereau’s vine har en renhed og intensitet der er fænomenal. Det er Beaune-vine, der spiller på finesse og elegance med en fantastisk præcision. Filosofien er udpræget traditionel, og vinene kræver en del års lagring for at vise deres sande potentiale og finesse.

Det har været en fornøjelse at følge Thiébault’s udvikling i mere end 20 årgange, og opleve, hvordan hans målrettede arbejde stille og roligt har haft effekt. Vinene er nærmest hvert år blevet mere og mere elegante, med en større og større præcision og finesse. Domaine Huber-Verdereau har flyttet sig fra ungt og talentfuldt, til et af dem man virkelig regner med og lytter til i Volnay, Pommard og Meursault.

Køb vinene fra Huber-Verdereau her.