Domaine Huber-Verdereau

Huber-Verdereau

Det er næsten 10 år siden vi importerede de første vine fra Thiébault Huber, og det har været en fornøjelse at følge udviklingen hos en af Bourgognes mest interessante, originale og talentfulde vinbønder. Oprindeligt fra Alsace og uddannet sommelier overtog han i 1994 sin farmors vingård på 2,9 hektar i Volnay. Markarealet er dag vokset til næsten 10 hektar fordelt på Bourgogne, Volnay, Meursault, Pommard & Puligny-Montrachet – eller 5 forskellige kommuner.

Fra starten i 1994 var målsætningen enkle: Thiébault ville lave terroir-tro vine af højeste kvalitet, og han ville have områdets reneste og sundeste marker. Helt fra starten besluttede Thiébault ikke at bruge kunstgødning og sprøjtemidler. i 2001 blev markerne økologisk certificeret og fra 2005 er produktionen biodynamisk certificeret gennem Demeter.
Alle Huber-Verdereau’s vine har en renhed og intensitet der er fænomenal. Det er Beaune-vine, der spiller på finesse og elegance med en fantastisk præcision. Filosofien er udpræget traditionel, og vinene kræver en del års lagring for at vise deres sande race og finesse.
Det har været interessant at følge Thiébaults udvikling i mere end 10 årgange, og opleve, hvordan hans målrettede arbejde stille og roligt har haft effekt, og er kommet til udtryk i vinene. Vinene er nærmest for hvert år blevet mere og mere elegante, og store årgange som 2010 og 2012 har en balance og en energi, som har lagt et ekstra niveau til Thiébaults vine. Domaine Huber-Verdereau har flyttet sig fra ungt og talentfuldt, til et af dem man virkelig regner med og lytter til i Volnay.

www.huber-verdereau.com

Læs mere om Bourgogne vin.