Publiceret

2015 Brunello, le Ragnaie

Jeg har ventet i fire et halvt år på, at årgang 2015 Brunello di Montalcino fra le Ragnaie, skulle blive aftappet og komme til vores lager. I oktober 2015 var jeg på Ragnaie de sidste 14 dage af høsten, og så hvor stor begejstringen var på gården og i resten af området. Kvaliteten af druerne i en nem og nærmest perfekt årgang, var rigtig høj. Og så var der druer. Masser af druer. Med andre ord, alt det en vinbonde drømmer om.

På det tidspunkt vidste jeg endnu ikke, at årgangen ville byde på yderligere en enkeltmarksaftapning. Det fik jeg først at vide i kælderen et par år senere, da Riccardo præsenterede mig for den nye Casanovina Montosoli, fra Brunello-hotspottet nord for Montalcino, der supplerer de to ”gamle” enkeltmarker Fornace og Ragnaie VV. Ideen med enkeltmarksvinene, der startede med årgang 2007, er at sætte fokus på terroir og subzoner i Montalcino. Fornace kommer fra den sydøstlige del af området, ved Castelnuovo dell’Abbate, mens Ragnaie VV kommer fra de ældste vinstokke ved gården, lige syd for byen, som er nogle af de højest beliggende marker i Montalcino.

I sommer smagte jeg de fire nyaftappede Brunello’er på gården, og blev blæst bagover. For alle fire vine gælder, at de er modne, sammensatte og givende, samtidig med de har nerve, struktur og et rødt element, der balancerer modenheden perfekt.

Så var det egentlig bare at væbne sig med tålmodighed indtil årgangen blev frigivet. Og hvornår landede pallerne så på vores lager? Onsdag den 18. marts – en uge efter den danske nedlukning. Noget nær ufattelig dårlig timing. Så de næste tre uger sælger vi Ragnaie’s fire fantastiske 2015 Brunello’er til stærkt nedsat pris. Jeg undlader at citere anmeldelser og point, men det kræver ikke meget søgning på nettet at se, hvor stor begejstringen har været for Ragnaies præstation i årgang 2015.

Køb vinene her.