Angol d’Amig – Marco Lanzotti

Producent: Angol d’Amig

Land: Italien

Område: Emilia-Romagna

Underområde: Modena

Marco Lanzottis rejse ind i vinens verden begyndte som tjener på den legendariske restaurant Stallo del Pomodoro, et lille Osteria i Modena med et omfangsrigt vinkort. Mange af gæsterne var lokale vinmagere, og Marco blev så inpireret af dem, at han inden længe tog på en slags pilgrimsfærd rundt i Emilia-Romagna for at lære mere om regionens vin. Han erhvervede sig snart en enkelt hektar vinmarker, og var i 2013 klar med første årgang af egne vine, med en produktion på blot 3000 flasker.

Udgangspunktet er ekstremt naturligt, med idéen om at vin skal betragtes som en fødevare – og derfor skal være ren, sund og velsmagende. Som Marco selv siger: “We are in the service of the grapes” – altså definerer druerne det endelige produkt, og ikke omvendt.

Han har i dag ca. 9,5 hektar marker og producerer mellem 15-20.000 flasker vin om året, fordelt på dels ’Scaramusc’, en old school Lambrusco samt en række andre mousserende vine, både hvid og rosé, andengæret med frossen most fra samme høstår. De lidt større vine får vi leveret udegorgeret – altså med masser af gærrester i flasken. Det er komplekst og stort!

Hertil kommer lidt stille vine, som absolut også er i en klasse for sig.