Bodegas Pinuaga


Bodegas Pinuaga ledes af Esther Pinuaga, som råder over 42 hektar med Tempranillo. Vingården ligger i den nordlige del af Castilla-La Mancha omkring en times kørsel syd og øst fra hovedstaden Madrid. Klimaet i Castilla-La Mancha er ekstremt. Distriktet har relativt kolde vintre og meget varme somre.

Det ikke er ualmindeligt, at temperaturen når op på 35 grader om sommeren og ned omkring frysepunktet om vinteren. Vingårdens marker ligger i 720 til 800 meters højde over havet, hvilket giver kølige nætter og tager brodden af den værste sommerhede om dagen.

Bush vines

Vinmarkerne får masser af sol om dagen, og temperaturen falder brat om natten. Det er med til at give rødvin med solmoden frugt og fin friskhed. Den livlige syre og friske rene frugt i vinen understøttes af, at alle vinstokkene dyrkes som bush vines uden opbinding. Bush vines har et lavt udbytte, og deres brede løvdække skærmer mod solen, så man undgår solbrændte druer og branket frugt i vinen.

Alle vinmarker og druer fra vingården er økologisk certificerede, og Bodegaens vine afspejler Esther Pinuagas bæredygtige tilgang til vinproduktion. Esther laver ganske enkelt rigtig god Tempranillo til næsten ingen penge, hvad enten vi taler om den unge, livlige og fadfri Finca Salazar eller den mere modne, fadlagrede og fløjlsbløde Nature. Ingen magiske tricks eller turboladet frugt – bare saftig, solmoden rødvin.

Tierra de Castilla

Bodegas Pinuaga frigiver sine vine under appellationen Vino de la Tierra de Castilla, som er den officielle betegnelse for IGP-vine fra den kastillanske højslette. IGP eller Vino de la Tierra er den spanske betegnelse for vin, der ligger et trin under DO eller Denominación de Origen i det officielle kvalitetshierarki for spansk vin. Tierra de Castilla befinder sig lige under DO La Mancha i det officielle hierarki. Men officielle betegnelser og appellationer er for jurister – her handler det bare om dejlig saftig rødvin.

Læs mere om spansk vin.