Camin Larredya


camin-larredyaJurancon appellationen ligger for foden af Pyrenæerne, i Bearnaise-bakkerne syd for Pau. De ca. 1000 hektar, som området dækker, gemmer på nogle af Frankrigs mest oversete, men voldsomt interessante vine. Vine lavet på unikke lokale druer. Historisk er vinene fra Jurancon søde (moelleux), og først fra 1975 har man lavet en appellation for tørre vin, AOC Jurancon Sec.

Jean-Marc Grussaute dyrker familiegården Camin Larredya, som har 9 hektar plantet med Petit Manseng (60%), Gros Manseng (37%) og Petit Courbu (3%). Gården har aftappet sine egne vine siden 1988, og med Jean-Marc Grussaute i spidsen, er Camin Larredya de sidste 10 år blevet indbegrebet af både øko-Jurancon og de små appellationers renæssance i Frankrig.
En producent med et lille udvalg af vine med stor personlighed, høj nørd-faktor og en plads på de sjove restauranters vinkort i hele hjemlandet.

Gården har været økologisk certificeret siden 2007.