Publiceret

Nyhed: Etnella – Davide Bentivegna

Vi har længe været på udkig efter en vinbonde fra den vulkanske jord på Etna. Fordi vi elsker druen Nerello Mascalese, og fordi druen i sin reneste og mest elegante udgave, som man ser den hos de bedste bio-bønder, er vanvittigt indsmigrende, kompleks og med stor klassisk struktur.

Vine fra Etna er blevet det nye sort, hvilket har medført en række nytilkomne producenter. De bedste af dem har i den grad været med til, at sætte deres aftryk på Etnas vinprofil. Men ikke alle har den rigtige fornemmelse for druens røde florale identitet, og har derfor bidraget med mere mørk/sorte vine, med internationalt snit, men uden rigtig varital karakter. 

Davide Bentivegna er på en gang både lokal og nytilkommer. Oprindelig fra Catania, men med en helt anden baggrund end vin, påbegyndte han i 2008 en fuldstændigt omlægning af liv og karriere. Første årgang var 2010, og siden har Davide opkøbt parcel efter parcel, så han i dag har 19 hektar, med vinstokke, oliventræer og frugttræer. 

Målet har fra starten været at lave maksimalt naturlige vine, med individuelt aftryk fra de forskellige parceller på Etnas nordøst og nordside. Marker der ligger i mellem 600 og 1000 meters højde. Det er vin uden tilsat gær, manipulation, filtrering etc. I de fleste år vinificeret og aftappet uden tilsætning af svovl.

Vine, hvor Nerello Mascalese druen viser sin mest charmerende side. Levende, røde, intense, duftende og med en fin viskositet, så de fremstår koncentrerede og fyldige, uden at blive tunge og flade.

 

Se vinene fra Etnella