Etnella – Davide Bentivegna

Producent: Etnella

Land: Italien

Område: Sicilien

Underområde: Etna

Etna er med sin vulkanske jord et af de mest interessante vinområder i Italien, og vi har længe været på udkig efter en vinbonde med et ægte og autentiske udtryk i flaskerne. En vinbonde med forståelse for Nerello Mascalese druens identitet, og potentiale.

Vi er stolte over at importere vinene fra Davide Bentivegna, der trods sine ganske få årgange på CV’et, har demonstreret en suveræn fornemmelse for områdets og druens sjæl. Davides første årgang var 2010, og siden har Davide opkøbt parcel efter parcel, så han i dag har 19 hektar, med vinstokke, oliventræer og frugttræer.

Det er naturvin, med tydeligt individuelt aftryk fra de forskellige parceller på Etnas nordøst og nordside. Marker der ligger i mellem 600 og 1000 meters højde. Det er vin uden tilsat gær, manipulation, filtrering etc. I de fleste år vinificeret og aftappet uden tilsætning af svovl. Vine, hvor Nerello Mascalese druen viser sin mest charmerende side. Levende, røde, intense, duftende og med en fin viskositet, så de fremstår koncentrerede og fyldige, uden at blive tunge og flade.