Pietracupa

Sabino Loffredo havde en lovende karriere som sportsudøver, men en ulykke satte en stopper for drømmen og den unge, talentfulde vinsmager vendte hjem til familiens vingård i Montefredane, Campania, og overtog driften ved årtusindeskiftet.

Indtil da havde Sabinos far Peppino drevet gården med stor succes, men med sønnens indtræden blev kvaliteten på ganske kort tid katapulteret helt op i øverste lag. Stålsatheden, som ofte kendetegner store sportsmænd, kommer Sabino til gode når det gælder vinproduktion.

Pietracupa arbejder primært med druerne Fiano og Greco, uden maceration og med lagring sur lie på ståltank. Det er ekspressive, mineralske og ultrapræcise vine med intensitet, nerve og enormt lagringspotentiale.

Hertil kommer en formidabel Taurasi på ren Aglianico og den mere “simple” Quirico med kortere lagring.

Arbejdet er konventionelt, men med respekt for miljø og natur. Biodynamiske certificeringer og nul-svovl politik er slet ikke pointen her – det er stor vin, godt håndværk. Ganske simpelt.