Tilbud!

Den lille decemberkasse

Den oprindelige pris var: kr. 1.017,00.Den aktuelle pris er: kr. 800,00.

Varenummer (SKU): 9500 Kategorier: ,

Beskrivelse

NV Et Cætera, Vincent Caillé – Muscadet

Gården hedder egentlig Domaine le Fay d’Homme, men de fleste taler om manden bag – Vincent Caillé. Han er 5 generation på gården, og manden som gik den økologiske vej, og har gjort familiegården til en ekstremt præcis Muscadetproducent, med fokus på områdets mange forskellige terroir. Vinene er selvfølgelig spontangærede, og får en lang sur lie lagring. Lagringen med de brugte gærceller tilfører kompleksitet, vægt og en nærmest cremet og viskos mundfølelse, uden smagen af egetræ.

Et Cætera er Petillant Naturel – naturlige bobler – på druen Folle Blanche. Vinen er gæret helt tør, Brut Nature, og fremstår sprød, salt og mineralsk. En ægte sommerbasker, men bestemt også en værdig kompagnon til dine østers Nytåraften!

2024 Azur, Pauline Lair 1006 – Anjou

Vi lærte Pauline Lair at kende, da hun arbejdede for vores andet Loire-hus Domaine du Closel i Savennières. Pauline havde dog ideer til sit eget projekt, og forvissede os om, at hun ville give lyd fra sig, så snart det blev en realitet. Det gjorde hun, og projektet hedder 1006 Vins de Loire.

1006 for antallet af kilometer Loirefloden strækker sig fra kilden til havet, og Vin de Loire da projektet i alt sin enkelthed går ud på, at Pauline har allieret sig med en række vinbønder fra hele Loire, som alle deler samme filosofi omkring biodynamisk praksis (certificeret som ucertificeret) og rene vine. Markarbejde og høst bliver udført i fællesskab, hvorefter druerne fragtes til Paulines vineri i Angers (Le Chai Urbain, som hun kalder det) til forarbejdning i henhold til de traditioner, der gør sig gældende for de forskellige appellationer langs Loirefloden.

Azur er Chenin Blanc fra Anjou. 30 år gamle stokke på skifferholdig jord og manuel høst. Direkte langsomt pres, og lagring i 6 måneder på tank. Drikkeglad, gulfrugtet og let røget Chenin, og mere seriøs end prisen indikerer.

2024 Racines Métisses, Laurent Barth – Alsace

Laurent Barth er manden bag det mindste af vores Alsacehuse. Han overtog i 1999 markerne efter sin far, men var dog bundet af en kontrakt med det lokale kooperativ i Bennwihr, så første årgang i eget navn var 2004. Han har i dag 3,5 hektar fordelt på 27 forskellige parceller, der giver blot 18.000 flasker årligt.

Markerne dyrkes økologisk og høstudbyttet er mindre end halvdelen af det tilladte i Alsace. Vinene er spontangærede, der tilstræbes ingen malolaktisk gæring, men omvendt gøres der ikke noget for at forhindre den. Det er ægte naturlig vin, og eventuelle fejl er en del af vinens karakter og sjæl. Vinene er intense, tørre og koncentrerede. Der er en stålsat renhed i samtlige vine, men også et element af rå kraft. Det er vine med stor personlighed.

Racines Metisse har en sammensat let sødmefuld frugt med æbler, nødder og citrustoner. Spontangæret og økologisk vin på en blanding af Pinot Blanc, Sylvaner, Riesling, Muscat og Pinot Gris. Det er en virkelig velkonstrueret vin fra en af Alsaces mindste og meget efterspurgte producenter.

2024 Banyuls Rimage, La Tour Vieilles – Languedoc

Vincent Cantié og Christine Campadieu sammenlagde to små gårde i Collioure og Banyuls i 1982, og sammen blev det til Domaine la Tour Vieille. På de stejle skiffer skråninger har Domaine la Tour Vieille 12 hektar vinmarker. Produktionen er delt nogenlunde lige mellem hvid- og rødvin (aoc Collioure) og hedvine (aoc Banyuls). Målet er mest mulig naturlig og bæredygtig produktion, men gården er ikke certificeret.

Til Banyuls Image plukkes Grenache en smule overmoden, og gærer kun kort med hele klaser inden alkohol tilsættes, hvorved gæringen stoppes mens der stadig er en betragtelig mængde restsukker i vinen. Vinen macererer herefter yderligere ca. 6 uger inden presning.

Paletten er rund og blød, uden at blive alkoholtung. Her er masser af både røde og sorte bær, og en fin lille krydring i afslutningen.

2024 Ciliegiolo, Omero Moretti – Umbria

I det centrale Umbrien, lidt syd for hovedbyen Perugia, ligger den historiske by Montefalco. En af de relativt nytilkomne vinproducenter i området er Omero Moretti.

De har i mange år lavet olivenolie, og omlagde hele produktionen til økologi i 1992. I slutningen af 90’erne plantede Omero Moretti de først marker med vinstokke, og i dag er ca. 1/3 af deres 32 hektar plantet med vinstokke. De afstilkede druer gæres først på ståltank, og lagrer efterfølgende 12 måneder på brugte fade (tonneaux). Der er noget befriende originalt og naturligt ved Omero Morettis vine. Lokale druer og traditioner skaber vine, der på en gang er balancerede og saftige, samtidig med de har en upoleret krydret charme og vildskab.

Morettis Ciliegiolo er mørk og saftig, simpel og drikkevenlig. De afstilkede druer gærer og lagrer på ståltank i ca. 6 måneder.Brilliant frugt med ret lyse toner af kirsebær og blomster.

2021 Minute Papillon, Domaine Mamaruta – Fitou

Indtil 2009 var Marc Castan stadig med i det lokale kooperativ. I dag er alt lagt om, og Domaine Mamaruta er blevet en hardcore fremadstormende naturvinsproducent.

Marc har 13 hektar, der efter konversionen har været certificeret økologisk fra årgang 2012. De enkelte cuvéer repræsenterer forskellige terroir i Fitou – enten indlands eller kystnært. Alle vinene er enten minimalt eller slet ikke svovlede. Flere af vinene er lavet med maceration carbonic, i saftig soif-stil. Andre traditionelt med større struktur og mørkere frugt.

Minute Papillon er 100% Syrah fra gamle stokke i kalkholdig jord. Markerne ligger over en skrænt lige ud til havet, og man mærker nærmest en salt mineralsk nerve i vinen. Druerne håndhøstes med ekstremt lave udbytter og macererer i 20 dage, hvorefter vinen lagrer sur-lie på gamle fade i 9 måneder. Minute Papillon flaskes ufiltreret og uden tilsat sulfit. Det er krydret sydfransk rødvin, men uden den varme alkohol der typisk kendetegner vine fra Fitou. Stort men saftigt!

kr. 800,-

(normalpris kr. 1.017,-)