Carlo Tabarrini laver vin i Umbrien, lige uden for den ældgamle hovedstad Perugia. Han overtog gården med en halv hektar marker i 2008, og idag råder han over 3 hektar med Sangiovese, Trebbiano og Grechetto.
Vinene er frugtige og ekspressive, og meget umiddelbare i deres udtryk. Der arbejdes efter biodynamiske principper, men domænet er ej certificeret.
Som udgangspunkt svovles der ikke, men i enkelte årgange tages der stilling til, hvorvidt der skal tilsættes ml. 1-2 mg/l. ved flaskning.
Vingården ligger i Mezzolombardo i den nordlige del af Trentino, for foden af Dolomitterne, med markerne i dalområdet mellem de Adige- og Nocefloden, kaldet Campo Rotaliano. Her er et utal af stenarter eroderet og vasket ned fra bjergene, og har skabt en ekstremt sammensat jordbund, hvor Teroldego-druen har tilpasset sig i århundreder. På den modsatte side af dalen, lige nord for Trento by, ligger Fontanasanta, hvor Foradori laver de to hvidvine Nosiola og Manzoni Bianco.
Efter Elisabetta Foradori i 1984 overtog vingården, og i 1986 lavede den første årgang af vinen Granato, fik hun hurtigt ry, som Trentinos fremmeste vinproducent, og vinbonden, som satte Teroldego på verdenskortet. Som med så mange andre druesorter, var der i 60’erne og 70’erne primært blevet plantet højtydende kloner, med det resultat, at kvaliteten af områdets traditionelle vine var til at overse. Derfor startede hun et omfattende arbejde med at udvælge og kortlægge de forskellige kloner af Teroldego på gårdens ældste marker, for at kunne tilplante med det bedste plantemateriale.
I starten af årtusindskiftet blev arbejdet omlagt og konverteret til biodynamisk produktion – Demeter certificering i 2007, og siden 2009 er vinproduktionen nærmest forvandlet, med de to enkeltmarksrødvine Morei og Sgarzon, og hvidvinene Nosiola og (fra 2014) Fuoripista Pinot Grigio. Fire vine, som vinificeres og lagres i den næsten sakrale kælder på amfora (eller tinajas, som Foradoris spanske udgave hedder) i 8 måneder med drueskallerne. Alle fire i dag ikoniske amfora vine, og forbilleder for et utal af vinbønder.
Rødvinene løfter Teroldego druen til et absurd niveau. Det er elegant, det har nærmest burgundisk finesse, og så har det en intens stoflighed og koncentration, som trækker dem i en helt anden og vildere retning. Mørke toner, mineralske toner, aromatiske toner og længde. De viser hvor meget større verden er, end de klassiske allestedsnærværende druesorter.
De hvide…… man kan selvfølgelig kalde dem orange, for teknisk set er det jo det de er – macererede hvidvine. Det er bare slet ikke der vi er. De er fløjlsbløde, ekstremt komplekse i aromaerne og med kæmpe længe. De udvikler sig suverænt når flasken er åben et par dage. Og trods 8 måneders maceration er der intet brutalt eller udtørrende i deres struktur. Der er ganske enkelt kæmpe balance og det er noget af det største italienske hvidvin der findes.
Fra og med årgang 2013 er det de facto Emilio og Theo, Elisabettas to sønner, der laver vinen. Elisabetta har helliget sig produktion af fantastiske råmælksoste…
Etna er med sin vulkanske jord et af de mest interessante vinområder i Italien, og vi har længe været på udkig efter en vinbonde med et ægte og autentiske udtryk i flaskerne. En vinbonde med forståelse for Nerello Mascalese druens identitet, og potentiale.
Vi er stolte over at importere vinene fra Davide Bentivegna, der trods sine ganske få årgange på CV’et, har demonstreret en suveræn fornemmelse for områdets og druens sjæl. Davides første årgang var 2010, og siden har Davide opkøbt parcel efter parcel, så han i dag har 19 hektar, med vinstokke, oliventræer og frugttræer.
Det er naturvin, med tydeligt individuelt aftryk fra de forskellige parceller på Etnas nordøst og nordside. Marker der ligger i mellem 600 og 1000 meters højde. Det er vin uden tilsat gær, manipulation, filtrering etc. I de fleste år vinificeret og aftappet uden tilsætning af svovl. Vine, hvor Nerello Mascalese druen viser sin mest charmerende side. Levende, røde, intense, duftende og med en fin viskositet, så de fremstår koncentrerede og fyldige, uden at blive tunge og flade.
Fattoria La Maliosa råder over intet mindre end 160 hektar i Maremma-bakkerne i den syd-vestlige del af Toscana. Gården drives af Antonella Manuli, en driftig kvinde som oprindeligt er uddannet i virksomhedsledelse fra universitetet i Californien, og i 10 år drev Terme di Saturnia, et spa bad i Maremma. Hun blev imidlertid mere og mere fascineret af det unikke miljø i området, og teamede ultimativt op med navnkundige ønolog Lorenzo Corino og søsatte projektet La Maliosa.
Der er kun ganske få hektar vinmarker på ejendommen. De resterende næsten 160 hektar er en blanding af oliventræer, solcelleanlæg og en masse skov og vildnis. Alt sammen for at kunne producere de mest uberørte naturlige vine , fantastisk ekstra jomfru olivenolie og honning. På Maliosa brøster de sig af at være Co2-positive; de optager væsentligt mere Co2 end de udleder, da det er et 100% vegansk landbrug og de i lang udstrækning er selvforsynende i både energi og gødning.
Gården er både økologisk og biodynamisk certificeret siden 2010 – men der arbejdes i realiteten ud fra principperne fastlagt i Metodo Corino
Silvia Giorgetti driver denne relativt nye vingård med en simpel produktion: En hvidvin, en rødvin og en hel masse olivenolie. 2 hektar plantet i 2005 med Montepulciano, Sangiovese, Lacrima og Grechetto.
Ingen dikkedarer, inden modeluner, bare bundsolide produkter, hverdagsvin om man vil. Uprætentiøst og drugtdrevet, men uden at blive useriøst. Og olien – mama mia. Hold et åbent øje med butikken, vi forsøger at have den på hylden, når vi ellers når at bestille inden den er udsolgt fra gården.
Domenico (han foretrækker Nico) Mangione var oprindeligt farmaceut, og han ejede og drev sit eget apotek i over 20 år. Beskæftigelsen som vinbonde opstod ved rent tilfælde. Hvad der oprindeligt var en tjeneste for hans svigerfar om at passe på nogle vinstokke og fremstille lidt husvin, blev snart en fuldstændig besættelse og lidenskab, der ændrede hans liv for evigt.
I 2005 plantede Nico 6 hektar vinstokke og startede to år senere opførelsen af sit lille vineri i Lizzano (Salento). Idéen var som udgangspunkt at sælge druerne, og muligvis fremstille lidt vin til familien og de lokale. Det greb imidlertid om sig, og Nico producerer i dag vin fra omkring 3-4 hektar af sin jord (så langt rækker kapaciteten i hans lille vineri), og resten af druerne sælger han for at dække omkostningerne ved vingården.
I starten dyrkede Nico konventionelt og benyttede sig af både industrigær, sulfitter, sprøjtemidler osv. De lokale ønologer havde overbevist om ham om, at det var den eneste vej at gå. Efter de første par årgange begyndte Nico at stille spørgsmålstegn ved de fremgangsmåder, som ønologerne havde anvist ham. Han bemærkede, at vinmarkerne hurtigt døde uden kemisk hjælp, og at vinene ikke var levende, sådan som han havde håbet. Tvivlen fik Nico til at trække stikket og gå den modsatte retning. Så i 2010, efter tre hele års kemikaliefrit landbrug, lavede Nico sin første naturlige vin uden industrigær, tilsat svovl og kemi – bare druer.
1701 lavede deres første årgang i – ja, du gættede det nok – år 1701.
I 2009 overtog de to unge søskende Silvia og Federico Stefini de 10 hektar, og kørte fra start en stram linje med biodynamiske principper. Dette bar frugt, og første årgang fik et hav af medaljer. I 2016 var de således den eneste vingård i Franciacorta med biodynamisk Demeter certificering.
Vinene er store og klassiske i stilen, og med, selv for regionen, lang lagringstid sur-lie. Brut Nature, Satèn og Rosé ligger 30 måneder på bærmen (officielle krav er hhv. 18 og 24 måneder) mens deres vintage vin ligger i 40 måneder for at give maksimal struktur.
Domaine Bertrand Machard de Gramont blev skabt i 1984, og udspringer af opdelingen af en større vingård, som blev til de tre gårde: Domaine Machard de Gramont, Domaine Bertrand Machard de Gramont og Domaine Chantal Lescure. Trods navneligheden har de to førstnævnte kun oprindelsen tilfælles.
Selve vineriet ligger oppe i bakkerne i Hautes-Côtes de Nuits, og de 6 hektar vinmarker ligger primært i Nuits-Saint-Georges, med en lille del i nabokommunen Vosne-Romanée og i Hautes-Côtes de Nuits. Der er hverken Premier Cru eller Grand Cru i mark-porteføljen, men til gengæld fire forskellige enkeltmarker alene i Nuits-Saint-Georges, som er fordelt ud over kommunen, og giver mulighed for at smage kommunens forskellige terroirs, og forskellen på marker i den sydlige del, og marker på grænsen ind mod Vosne-Romanée.
I 2005 kom datteren Axelle tilbage til gården, efter at have arbejdet en årrække i Paris, og det er hende, der er årsag til, at gården fra 2014 har været økologisk certificeret. 2014 er faktisk også første årgang Niche Vine importerede fra gården, der nu har fået tilføjet Axelles navn, og hedder Domaine Bertrand & Axelle Machard de Gramont.
Domaine Bertrand & Axelle Machard de Gramont rammer for Niche Vine helt ind i hjertet af hvad der kendetegner Bourgogne, og hvad der er områdets sjæl. Selvfølgelig er nogle af de største vine vi har smagt, fra nogle af Bourgogne ikoniske vinmarker og enhjørninge producenter. Men det er ikke det samme, som at de repræsenterer Bourgogne sjæl. Områdets sjæl er stadig landbrug, ekstrem terroir-diversitet og vingårdenes forankring i en landsby/kommune. Og der er faktisk en styrke, at der på papiret kun står kommune-appellationer på vinene fra Domaine Bertrand & Axelle Machard de Gramont, så både appellationskarakter og enkeltmarksforskellighed træder tydeligt igennem. Det gør på ingen måde vinene simple – tværtimod. Det er tankevækkende, hvor højt niveau Axelles vine opnår uden Premier eller Grand Cru status.
Jiménez-Landi har 20 hektar fordelt på 15 hektar i Méntrida , der ligger i 550-600 meters højde og 5 hektar i Real de San Vicente, som ligger i 750-900 meters højde. Højden er helt afgørende for den friskhed og kompleksitet, som vinene besidder. En friskhed, som ikke er nogen selvfølge i området nord for Toledo.
Gården er ikke certificeret økologisk, men arbejder ud fra en non-interventionistisk filosofi
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg, samt til at måle antallet af besøgende på siden. Du kan klikke "cookie indstillinger", for at vælge hvilke typer af cookies du vil tillade.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Varighed
Beskrivelse
cookielawinfo-checkbox-advertisement
1 year
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Advertisement".
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Cookie
Varighed
Beskrivelse
_ga
2 years
This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gat_gtag_UA_16516858_1
1 minute
This cookie is set by Google and is used to distinguish users.
_gid
1 day
This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the website is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages visted in an anonymous form.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.